Barnlig dyrkeglede

Reddiken er en finurlig liten grønnsak. Man rekker nesten ikke dekke frøene med jord før spirene våkner til live. Hvis man er av den utålmodige typen, kan man glede seg over at de små spirene skyter opp i lyset etter bare noen dager. I tillegg er selv de aller første bladene fulle av smak. De små, runde røttene vokser raskt rett under bakken, og snart vises toppene i jordskorpen som små måner. Når man planter frøene til reddiken 'Easter Egg', farges kjøkkenhagen av de små månene i rødt, gult, hvitt, rosa og purpur. Dra opp et helt knippe og kjenn den barnlige dyrkegleden som vekkes av de fantasifulle røttene i forskjellige farger. Den sjarmerende 'Easter Egg' kan også inspirere unge hagemestre – dyrk dem sammen med barna i kjøkkenhagen, kasser og potter, så kan dere plukke fargeglade reddiker hele sommeren.

Raphanus sativus (Rädisa-gr.)

Reddik 'Easter Egg'

Blandede, helt runde reddiker med røde, gule, lilla og hvite røtter. Svært sprø og gode med mild, pepret smak.

Til frøbutikken

Barnlig dyrkeglede

Impecta Fröhandel

Jordnära
På Impecta Fröhandel delar vi gärna med oss av vår kunskap. Här samlar vi jordnära artiklar om odling och frösådd samt utvalda sorter som vi lyfter fram lite extra under rubriken Veckans frösort. Välkommen till Jordnära – tankar och tips för odlarvänner.

Ukens frøvariant

En fest for insektene

Når biene flyr til fest, håper de at pollen og nektar står på menyen. La oss skape rom for de enkle, åpne blomstene som inviterer insektene til å slå seg ned og fylle magen. Samtidig oppstår det magi i naturen når blomstene pollineres og livets kretsløp fortsetter videre. Blomsterblandingen 'Bieplanter' gir deg et komplett festkonsept for bier og andre pollinerende insekter. Frøene utvikler seg til sommerblomster av agurkurt, kornblom, romersk ridderspore, rødlin og mange andre av våre vakreste ettårige blomster. I skyggen av blomstene kan du lage en liten oase der småkrypene kan hvile, drikke og kjøle seg ned – sett ut en skål vann med en liten sten nedi.

Les mer
En fest for humlene

Så lenge den hvite og bringebærrøde prydløvemunnen 'Purple Twist' ikke har noen pollinerende gjester på besøk, er blomstene lukket. På innsiden lokker pollen og nektar til sommerfest. En liten bie kommer flygende forbi og bestemmer seg for å banke på, men slipper ikke inn. Når en stor humle lander på prydløvemunnen, åpner den seg derimot gjestmildt. I blomsten tumler humlen rundt til den svimmel triller ut med luftige pollenbukser på de små benene sine. Det kreves en viss kraft for å åpne en prydløvemunn, og det gjør inngangen eksklusiv for humler og tyngre bier. Så ' Purple Twist ' innendørs om våren og plant den ut i store klynger i blomsterbed eller potter, så byr du humlene på fest.

Les mer
Eleganse og krydder

Hvis du ennå ikke har prøvd sennepskålen 'Crimson Red', har du noe herlig i vente. Hvis man skulle beskrevet den elegante, pepperliknende aromaen med en farge, hadde det vært mørkerødt – akkurat som fargen på de vakre, finflikete bladene til 'Crimson Red'. Smaken minner om nettopp pepper, men uten å være påtrengende. Til tross for intensiteten gir den en mild opplevelse i munnen, og når man først får smaken for en lettdyrket, sunn og god grønnsak, vil man gjerne ha tilgang til den hele tiden. Mange blir derfor glade for å høre at den velsmakende sennepskålen 'Crimson Red' kan høstes året rundt. Dyrk den utendørs om sommeren og i vinduskarmen når kulden kommer, så har du alltid elegante farger og gode smaker til salatene dine.

Les mer
Søte aprilfregner

Den bleke vårsolen lokker frem de hjerteformede bladene i tuer på den ellers bare marken. De mørkegrønne bladene kommer med et løfte om at hagen er klar for å våkne til en ny sesong. Blomsterknoppene vokser seg bare så vidt over bladverket før de åpner seg i en unik liten søsterfiol med et mønster som ingen annen. De hvite kronbladene dekoreres med blåfiolette fregner og en aldeles herlig blomst. Som hos mange fioler er både bladene og blomstene spiselige, men hvem vil vel plukke disse søte aprilfregnene? Blomstene nytes best med øynene i hagen mens den våkner sakte, kanskje under en av årets aller første kaffepauser i hagen.

Les mer
4.6/5 (9600)
2024-05-22
Veldig fornøyd med utvalget. Ikke alle sorter har jeg fått til å spire, men sånn er det. Lærer mer for hver gang jeg starter opp .
- Magnus L
2024-05-22
Godt utvalg og gode priser.
- Lars J
2024-05-22
Bestillingen kom raskt og ble levert i postkassen. ( bestilte bare frø) og frøene spirer og gror nå🤩
- Siv o
2024-05-22
Tusen takk for det
- KARIN O
2024-05-22
Mange fine saker og frø til gode priser
- Anja R
2024-05-22
84% av Dahlia knollene vokser opp
- Hans-T. O
2024-05-22
Har akkurat fått frøpakkene så det gjenstår å se hva som kommer opp i sommer og høste. Gleder meg til å se blomstene.
- Unni Ø
2024-05-22
Alltid rask levering. Veldig godt utvalg. Godt brukergrensesnitt på nettsiden. Fine bilder. Gode priser. Og supert med økologiske planter og ikke minst gamle sorter/arter. Fortsetter å hande her.
- Turid H
2024-05-22
Kavlitetsfrø. Ikke annet
- Ludivina H
2024-05-22
Godt utvalg til gode priser
- Mette W
2024-05-22
Alt fungerte feilfritt
- Ossi P
2024-05-22
Fantastisk 👍
- Trine E
2024-05-22
Alt flott. Takk!
- Michael K
2024-05-22
Fikk svar innen kort tid
- John i
2024-05-22
Veldig rask levering!
- Martin S
2024-05-22
Rask levering
- Trine K
2024-05-22
Bestilling og levering - alt er perfekt!
- Georg P
2024-05-22
Godt utvalg 😊
- Gunn G
2024-05-22
Godt utvalg og kom som avtalt
- Kirsi H
2024-05-22
Stort utvalg, raske leveranser, rimelige priser og rabatterte priser fra tid til annen - bare bra.
- Asta
Are you in the right place?
Continue to impecta.no