Kjøpsvilkår


Selskapsinformasjon


Adresse: Impecta Fröhandel AB, Gimgöl Granebo 1, SE-643 98 JULITA
E-post: info@impecta.no
Telefon: +46 (0)150-923 31
Organisasjonsnummer: 556196-3587


Generelt

Alle bestillinger leveres i henhold til nedenstående vilkår. Når du bestiller fra Impecta Fröhandel AB, godtar du alle kjøpsvilkår. Når du gjør en bestilling, aksepterer du også betalingsansvar for kjøpet. Kravet kan overføres til en samarbeidspartner (f.eks. Klarna). Rettighetene til tekst og bilder på nettsiden tilhører Impecta Fröhandel AB. Kopiering eller publisering av disse er ikke tillatt uten vår tillatelse. Vi tar forbehold om feil i tekst og bilder, sluttsalg og utsolgte varer. Ordene "vi" og «oss» i kjøpsvilkårene refererer til Impecta Fröhandel AB.

Dyrkingsanvisninger


Sortsspesifikke dyrkingsanvisninger angis direkte på frøposen og her på nettbutikken i produktbeskrivelsen for hver frøsort. Du finner generelle råd om dyrking under avsnittet Jordnært og overskriften Frøsåing.Kvalitet/garanti


Vi selger porsjonspakkede frø og dyrkingstilbehør som er ment for hobbydyrking. Vi står selv for all prøvedyrking av kommende nyheter og gjennomfører jevnlige spiretester for å kvalitetssikre frøene. Vi garanterer ekthet for alle frø og at de kan dyrkes i minst ett år etter kjøpsdato, forutsatt at de er oppbevart riktig* og du følger gjeldende instruksjoner. Vi har ikke ansvar for den videre dyrkingen. Forretningstap eller annen indirekte skade erstattes ikke. Det gis en generell garanti mot produksjonsfeil i 1 år for dyrkingstilbehør og 2 år for dyrkingstilbehør som inneholder elektronikk. For at garantien skal gjelde, må du kunne vise at du har kjøpt produktet hos oss. Garantien gjelder ikke feil som har oppstått som følge av at varer ikke er håndtert eller brukt i henhold til bruksanvisningen, utsatt for elektrisk overspenning fra f.eks. torden eller er bygget om eller endret. Se nedenfor om reklamasjonsrett.
*Frø oppbevares tørt, mørkt og kjølig for best holdbarhet.

Priser

Prisene i nettbutikken vises i gjeldende valuta og med eller uten mva. avhengig av om mva. blir belastet (avhengig av bl.a. leveringsland). Vises feil valuta eller språk? Da endrer du det enkelt ved å velge riktig land i landvelgeren øverst til høyre i butikken. For kunder fra land med en valuta vi ikke håndterer, blir valutaen satt til euro.


Kunderegistrering

Ta vare på kundenummeret du mottar ved første kjøp for å underlette senere kommunikasjon med oss. Når du gjennomfører en bestilling, betyr det at du samtykker i at opplysningene dine blir lagret i vårt kunderegister for å kunne behandle bestillingen din og fremtidige kjøp, å gjøre det lettere å svare på spørsmål og for å sende tilbud fra oss eller våre samarbeidspartnere. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til å motta utsendelser fra oss, få tilgang til de lagrede opplysningene, endre dem eller be om å få dem slettet. Opplysningene er beskyttet i henhold til EUs personvernforordning (GDPR). Du kan lese mer om hvordan vi håndterer personopplysninger under overskriften Personvernerklæring – GDPR (direkte lenke).

Force majeure

Vi fraskriver oss ansvar for skader forårsaket av forhold som vi ikke kan forutse eller påvirke (som krig, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, myndighetstiltak, importforbud og lignende), som gjør det umulig å oppfylle inngåtte avtaler.


Leveringsvilkår 

Du kan bestille fra oss hele året. Vi sender normalt bestillingen din 0–2 virkedager etter mottak. Inneholder bestillingen varer med lagerstatus "På vei inn!", sendes bestillingen når alle varer er på lager. Estimert leveringstid oppgis på ordrekvitteringen. Husk at transporten fra oss til deg ikke er inkludert i oppgitt leveringstid, men kommer i tillegg. Normalt er transporttiden 2–6 dager.

Tilgjengelige transportalternativer kan variere. Alternativene for din spesifikke bestilling vises i kassen i nettbutikken.

OBS! Vi har ingen minste bestillingskrav eller gebyrer – bestill så lite eller så mye du vil!


Uavhentet forsendelse

Du må hente pakker fra oss selv om du har tenkt å returnere forsendelsen. For uavhentede forsendelser tar vi et gebyr for å dekke kostnadene våre.


Leveringsadresse

Det er ditt ansvar som kunde å sikre riktig leveringsadresse i bestillingen. Eventuelle ekstra kostnader grunnet feil adresse blir fakturert til deg.


Transportskader

Vi er ansvarlige for transportrisikoen under transport fra oss til deg, det vil si risikoen for at varene blir skadet eller tapt. Unntaket er dersom mottakeren ber om «Levering uten kvittering» og/eller «Ny utkjøring». Da overtar mottakeren transportrisikoen. Ved levering til postkasse/dør opphører vårt ansvar for transportrisiko når forsendelsen er overlevert.
Transportskader skal meldes til oss innen 24 timer etter mottak. Ta vare på eventuell skadet emballasje og dokumenter skaden ved å fotografere den.

Angrerett

Som privatperson har du rett til å heve kjøpet uten noen særskilt grunn innen 14 dager etter mottak av varene. Du som kunde er ansvarlig for transportrisikoen ved retur, det vil si risikoen for at varen blir skadet eller går tapt på vei til oss. Vi anbefaler derfor å pakke godt og sende med sporing. Returnerer du hele ordren, krediteres hele ordrebeløpet inkl. frakt og pakkegebyr. For å få full refusjon må varene imidlertid være i vesentlig uendret stand. Frøposer kan ikke være åpnede. Det trekkes for verdifall på varen i den grad det skyldes at du som forbruker håndterer varen i større grad enn det som var nødvendig for å fastslå dens egenskaper eller funksjon.


Reklamasjonsrett

Som privatperson har du rett til å reklamere en vare i 3 år etter at du har mottatt den. Du må reklamere varen «innen rimelig tid» etter at du oppdager feilen, og feilen må være «opprinnelig», det vil si at den allerede var der da du mottok varen. Ved godkjent klage er vi ansvarlige for returfrakt og transportrisiko. Avhengig av feilens art reparerer eller erstatter vi varen eller tilbyr tilgodehavende. En økonomisk kompensasjon kan ikke overstige varens salgsverdi. Forretningstap eller annen indirekte skade erstattes ikke.

Kontakt oss alltid før du returnerer en vare hvis du ønsker å reklamere en den. Gyldig kjøpsbevis/kvittering skal vedlegges den reklamerte varen. Vi gir 2 års garanti på alt dyrkingstilbehør som inneholder elektronikk. Garantien gjelder ikke feil som har oppstått som følge av at varer ikke er håndtert eller brukt i henhold til bruksanvisningen, utsatt for unormal bruk eller misbruk, utsatt for elektrisk overspenning fra f.eks. torden eller er bygget om eller endret.

Ukens frøvariant

Vild odlarglädje

En egenodlad, rödskimrande tomat fylld med somriga smaker skänker odlarglädje. Tänk att ursprunget till hela härligheten är den lilla vinbärstomaten, även kallad vildtomat. Med sina blott fyra gram kan världens minsta ätbara tomat verka blygsam. Men det som saknas i storlek tar den igen i smak och mångfald. På sorten 'Currant Red' kan du räkna upp till flera hundra frukter på en planta. De saftiga vinbärstomaterna smakar ljuvligt gott där de växer som ett pärlband längs grenarna. Bladen doftar intensivt och sprider ut sig på nätta, gängliga grenar. Den som odlar 'Currant Red' kultiverar också naturliga samtalsämnen − den vilda odlarglädjen hos vinbärstomaten är verkligen något att tala om.

2023-02-05

Knopp ger krydda

Solen steker klipporna som reser sig ur havet längs Siciliens kust. Det är en näringsfattig, torr och karg natur som borde skrämma bort all växtlighet. Ändå färgas klipporna av kaprisens krispigt gröna, ovala blad upphängda på långa grenar. Att skörda den välsmakande blomknoppen som ger krydda åt mat världen över är en utmaning då varenda en plockas för hand i den otillgängliga miljön. De knoppar som inte skördas slår ut i vita blommor med violetta strålande ståndare. När hösten närmar sig tilltar blomningen som en sista försäkran om att leva vidare till nästa år. På våra breddgrader odlar du kapris i kruka på terrass under sommaren och i fönsterkarmen resten av året.

2022-11-20

För finsmakare

Som namnet avslöjar är strandkålens naturliga hemvist miljöer nära kusten. Där burrar salt- och vindtåliga ruggar av blad ihop sig i den ogästvänliga marken. I England har strandkål länge setts som en delikatess tack vare sina nötsmakande stjälkar och broccolilika blomknoppar. De stora bladen har en något besk smak vilket de brittiska kustinvånarna rådde bot på genom att bleka plantorna, såsom vi gör med sparris. Under hösten vandrade man ut längs stränderna och täckte strandkålen med tång. Tidig vår spirade sedan mjälla knoppar under vintertäcket. Efter primörskörden växte bladen till sig och snart lockades finsmakarna åter till stränderna för att plocka välsmakande stjälkar och blomknoppar.

2022-10-30

Vindlande vial

Vårens späda, gröna skott är ivriga att få sätta fart. Rankor växer fram, finurligt beklädda med vingar och klängen. När de ger sig i väg på sin vindlande sommarfärd får buskar och snår agera stöd. Rankorna klättrar hit och dit bland kvistar och grenar med målet att ge sig upp i solljuset lagom till den ymniga blomningen. Finns det ingenting att klänga på täcks marken av en grön, yvig matta. Under sommaren slår rosenvial 'White Pearl' ut i pärlemorvita ärtblommor på korta stjälkar. Denna vindlande vial är luktärtens fleråriga och doftlösa släkting som vissnar på hösten för att återvända nästa säsong full av energi och vilja att blomma.

2022-10-23

Ögonfröjd

Ett uppspelt stohej bryter ut när trädgårdens besökare passerar en buske till synes översållad av små papperslyktor. Det är när frukthölstret till japansk lykta får sin glödande orange höstkulör som växten väcker sådant intensivt intresse. Till vintern torkar frökapseln och får en ny glansperiod när lyktan täcks av gnistrande rimfrost i blek morgonsol. För den tålmodige väntar ännu en ögonfröjd då årsgamla lyktor är så skira att endast bladnerverna håller dem samman. Ett transparent nät bildas och där innanför lyser lyktans röda bär. Planterad i en vacker urna utgör japansk lykta en fantastiskt fin dekoration under lång tid och i olika spännande skepnader.

2022-10-09

Kejserlig rodnad

Bland många sägner om kejsarkronan finns den som berättar hur en av blommans färger blev röd. Det sades att vid Jesus tid blommade kronorna bara i vitt och gult. De växte då bland annat i Getsemane, en trädgård vid foten av olivberget i Jerusalem. När Jesus fängslades visade trädgårdens växter sin vördnad genom att böja blommorna mot marken − alla förutom kejsarkronan som stod kvar i all sin reslighet. Den ståtliga blomman bannades för sitt högmod och rodnade då skamset. Måhända finns det andra förklaringar men i fantasin kan vi tänka att kejserlig rodnad gav blommorna en ny färg och lade grunden till vår fina mix av kejsarkronor i gula, orange och röda kulörer.

2022-09-25

Evig sommar

Prästkragar är vi vana vid att se vajande i sommarvinden på ängar och naturtomter. I trädgården sprider de ett naturligt budskap och blomman reser sig ofta på höga stjälkar. För utfyllnad i rabattens nedre skikt finns den lilla jätteprästkragen F1 'Madonna' med så slösande vacker blomning att sommaren aldrig saknar fägring. 'Madonna' växer på låga, tätt grenade plantor som draperas av stora jungfruligt vita kantblommor. I mitten lyser diskblomman i klaraste gult. Medan en prästkrage mister sin skönhet slår nästa ut. Det som vissnar täcks snart av en ny blomma och sommaren känns evig.

2022-09-18

Ett skådespel

När naturens formgivare låter fantasin flöda fritt skapas fascinerande design. De vackert utmejslade asiatiska liljorna målas i en spektakulär färgskala av intensivt orange, rött, gult och rosa. Blomningen iscensätter ett skådespel att längta efter. Se bara på 'Rosella's Dream', vars liljor är en sensommardröm i rabatten. Färgen skiftar från nästan vitt till mörkare rosa ut mot kronbladspetsen. Små chokladbruna prickar mot blommans mitt visar vägen för fjärilar som vill besöka de vinröda ståndarna. Det tar emot att plocka 'Rosella's Dream' till snitt och avsluta skådespelet i trädgården. Som väl är räcker det med en enda lilja i en vacker vas för att fylla ett rum med den finaste av blomsterprakt.

2022-09-11

Velg land

Lukk og fortsett med NOK