Fri frakt på alle frø i hele juli, gjelder for den billigste fraktmetoden.

Kvalitet – et viktig begrep hos Impecta Frøhandel

Impecta Frøhandel i Julita har levert kvalitetsfrø siden 1975. Gjennom årene har vi tilegnet oss erfaring og kunnskap de færreste kan matche. Vi er kjent for vårt engasjement og vårt unike sortiment. Det gjør at kundene kommer tilbake til oss år etter år. På Impecta Frøhandel tror vi på fordelene med småskala og langsiktighet. Derfor har vi vokst langsomt, i takt med våre produkter, kunder og leverandører. For oss handler det om en ansvarsfull måte å ta vare på virksomheten. Og vår filosofi er enkel. Vi fokuserer alltid på kvalitet – i alle ledd.

Hva mener vi med kvalitetsfrø?

Når vi snakker om kvalitet hos Impecta Frøhandel mener vi ikke bare produktene. Vi snakker om hele prosessen rundt frøhåndteringen. Det betyr at kvalitetsarbeidet gjennomsyrer hele vårt firma. Ettersom vi har hele kjeden fra utvalg og prøvedyrking til pakking, salg og utsendelse innenfor samme firma kommer vi alltid tett på våre produkter. Vi har alltid en følelse av hva som fungerer og ikke. Hos Impecta prøvedyrker vi alle grønnsaker vi selger, og prøvesmaker selve frukten. Det gjør at vi vet hva vi snakker om og kan gi råd og tips om alle våre produkter. Impectas sortiment er nøye utvalgt. Ofte er det sorter med særpreg og unike kvaliteter som vi tar inn. Noen masseproduserte eller lavkvalitetsfrø kommer ikke på tale. Dessuten er alle frø tilpasset for fremdyrking i nordisk klima. Vi tester at alle frø som finnes i sortimentet kan dyrkes frem på våre nordlige breddegrader.


Nøye utvalgte frø med særegenhet

Impecta sitt sortiment preges av en uvanlig stor bredde. Omtrent 2000 ulike kvalitetsprodukter finnes i samlet i vår katalog. Alt fra vanligere sorter til veldig spesielle arter som det er vanskelig å finne andre steder. Familieselskapets småskalapreg gjør det mulig å være fleksibel. Vi kan ta inn mange forskjellige små serier av unike, spennende frøsorter som vi vil dele med dere. Impectas sortiment befatter frø til stauder, krydder, medisinvekster, grønnsaker, villblomster, eksotiske krukkevekster, busker, trær og mye mer. Felles for alle frø er at de gjennomgår samme kvalitetssikringsprosess. Et viktig kjennetegn for våre kvalitetsfrø er den høye spireprosenten. Den ligger ofte langt over gjennomsnittet. «Rett og rent» er stikkord vi benytter for å beskrive frøene. Det innebærer at det er rett sort i forpakningen du mottar, og ingenting annet. For å sikre nettopp dette er vi svært nøye på å rengjøre pakkemaskinene våre før vi begynner pakkingen av en ny sort.

Kvalitetskontroll gjennom spiretest og prøvedyrking

Hos Impecta Frøhandel gjennomfører vi egne kvalitetskontroller på alle nye produkter. Spiretestene foregår metodisk etter dyrkeinstruksjonene. Ulike lysforhold og temperaturer simuleres i våre testmiljøer, og derfor kan spiretestene utføres året rundt. Det er en tidkrevende prosess å prøvedyrke alle nye sorter. Dyrkeprosessen kan ta alt fra noen uker og helt opp til fire-fem uker. Alt loggføres svært detaljert, og informasjonen spres i Impecta sine produktdatabaser. I noen tilfeller medfører testene at dyrkeinstruksjonene må justeres på frøposene, og i andre tilfeller innebærer det at produktet ikke tas inn i sortimentet i det hele tatt.

Impecta verner om miljøet og vår kulturarv

For Impecta er det viktig med begreper som «kvalitet», "arv" og "holdbarhet". For å markere dette har vi valgt å samle alle frø med spesielle egenskaper i våre kvalitetsområder "Øko" og "Kulturarv". Våre øko-frø er samtlige godkjent av EU’s regler om økologisk produksjon og er godkjente for økologisk dyrking. For Impectas grønnsaker er skal det alltid finnes et økologisk alternativ. Innen kvalitetsområdet «Kulturarv» bevarer vi det biologiske mangfoldet ved å samle tradisjonelle, genuine sorter. Enkelte sorter har eksistert i flere hundre år og det kreves dokumentasjon på hvor gammel sorten er for at den skal kunne kalles nettopp «Kulturarv». Her er det fokus på utprøvde og robuste gamle sorter som fører videre en flott dyrketradisjon. En annen interessant kategori som også verner om den nordiske floraen er Impecta sine "Nordiske villblomster".

Läs mer om våra kvalitetsområden här

Oppbevaring og innpakking av frø utgjør en stor forskjell

Frø skal oppbevares kaldt, mørkt og tørt. Hos Impecta Frøhandel oppbevarer vi alltid frøene i optimal temperatur for å bevare spiredyktighet og holdbarhet. Pakkene oppbevares i kjølige rom med temperaturer som er tilpasset de ulike frøsortene (ofte mellom 15 og 16 grader). Posene vi benytter til pakking av porsjonspakker er støvtette og slipper heller ikke inn noe lys. I mange frøposer anvendes også en innerpose med metallbelegg som garanterer at frøene ligger tørt og mørkt. Alle frø datomerkes ved pakking, og frøene skal ha minimum ett års holdbarhet fra salgsøyeblikket, som oftest mye lenger enn det. Alle frø med kort holdbarhet plukkes vekk fra lagerhyllene og kastes. For at holdbarheten skal kunne garanteres etter levering kreves det at frøene oppbevares på riktig måte. Det vil si mørkt, tørt og svalt. Mange av våre frø pakkes for hånd på grunn av størrelsen eller formen på frøene. Ved håndpakking benyttes spesialtilpassede målebeger for å sørge for at mengden blir korrekt i hver pose. Pelleterte frø, det vil si frø som er omdekket av et beskyttende lag, pakkes inn i kapsler slik at man ikke risikerer at de blir ødelagt i transporten.


Vi garanterer ektehet og spiredyktighet

Gjennom våre tester og prøvedyrkinger gjør vi alt vi kan for å forsikre oss om at kvaliteten på frøene er god. Alle våre frø er garantert sortsekte. Skulle det mot formodning være problemer med frøene får du som kunde selvsagt erstatning.


Kontroller og regelverk

For å selge og pakke frøposer kreves tillatelse fra myndighetene og det finnes et omfattende regelverk som må følges. Selve pakkingen foregår i Sverige hvor vi er underlagt det svenske landbruksverket. Kvalitetskontroller utføres regelmessig av landbruksverget som samler frø og tester spiring og renhet.

 

Rask levering

Muligheten til å handle frø hos Impecta Frøhandel er like stor året rundt, ettersom vi selger hele vårt sortiment gjennom vår nettbutikk. Raske og korrekte leveranser har alltid vært et mål for oss. Vanligvis leveres alle bestillinger innen en uke i hele Norge.

Unik frøkatalog

Impectas frøkatalog er unik i bransjen, og hver nye utgave er etterlengtet blant våre dyrkervenner. Katalogen brukes som inspirasjon til nye frøbestillinger, men også som en generell oppslagsbok for ulike arter og sorter i planteverdenen. Frøkatalogen inneholder hele Impectas sortiment, ca. 2000 ulike kvalitetsprodukter med bilder og beskrivende tekster. Katalogen utgis en gang i året og kan bestilles her på siden vår.

Bestill Impecta Fröhandels katalog her.

Ukens frøvariant

Kulinarisk elegans

Denna alldeles utsökta böna bjuder på långa, smäckra baljor i lysande purpurröd färg. Störpurpurböna 'Carminat' är omtalad för sin mjälla konsistens och fantastiska smak, med en lätt nötig ton. Det unika utseendet är iögonfallande såväl i odlingen som på tallriken. 'Carminat' skänker alltid elegans och en kulinarisk upplevelse till maträtter – om den så finns i salladen, soppan eller som tillbehör. Låt den vackra störpurpurbönan slingra sig upp i en spaljé eller längs en stör och se fram emot högsommarens och höstens skörd av mängder med läckra, helt trådfria baljor.

2024-06-23

Glamorös blåklint

Gammaldags blåklint minner om barndomens somrar då solen alltid sken från en klarblå himmel som gick ton i ton med klinten på ängen. Men denna rara blomma slår ut i många fler färger än så – alla lika vackra. Blåklint 'Red Boy' för in glamour i sommarromantiken med skimrande hallonrosa, fluffiga blommor. De ser ut att sända ett kaxigt budskap om att våga ta ut svängarna och överraska betraktaren. I vimlet på en klassisk sommaräng är ’Red Boy’ en självklar lagspelare men blomman kan också sprida elegans i sommarrabatten. Som snitt är klinten ett fint inslag i en blandad, färsk bukett eller som helt ett fång att ta in och torka till vintern.

2024-05-26

Kalas för insekter

När bin flyger iväg på kalas önskas pollen och nektar på menyn. Låt oss bjuda till och skapa plats för de enkla, öppna blommorna som välkomnar insekter att slå sig ner och smörja kråset. I samma ögonblick uppstår naturens magi då blommorna pollineras och livets kretslopp rullar vidare. Blomsterblandning ’Biväxter’ ger dig ett färdigt kalaskoncept för bin och andra pollinatörer. Sådden kommer växa upp till sommarblom av gurkört, blåklint, romersk riddarsporre, blomsterlin och många andra av våra vackraste ettåringar. I skydd av blommorna kan ett fat med vatten och en liten sten däri ge de små liven en oas för vila, svalka och dryckespaus.

2024-05-19

Fest för humlor

Så länge varmt gyllengula lejongap ’Rocket Golden’ inte har några pollinerande gäster på besök håller den sina blommor slutna. Där innanför lockar pollen och nektar till sommarfest. Ett litet bi flyger förbi och knackar på, men släpps inte in. Nu landar i stället en bullig humla på lejongapet som gästvänligt öppnar sig. Väl inne tumlar humlan runt tills den vimmelkantig trillar ur blomman med fluffiga pollenbyxor på sina små ben. Det krävs en viss kraft för att öppna ett lejongap vilket gör inträdet exklusivt för humlor och tyngre bin. Så dina ’Rocket Golden’ inomhus på våren, plantera ut i stora klungor i rabatt eller krukor och bjud till fest för humlor.

2024-04-28

Elegans och krydda

För dig som ännu inte har provat salladssenap 'Crimson Red' väntar härliga odlartider. Om elegant peppriga aromer skulle beskrivas med en färg vore den nog djupt röd, precis som kulören på de vackert finflikiga bladen hos 'Crimson Red'. Smaken är just pepprig – utan att vara påträngande utan upplevelsen i gommen är mild trots intensiteten. När du väl har provat en lättodlad, nyttig och god grönsak vore väl lycka att ha tillgång till den hela tiden? I 'Crimson Red' står lyckan att finna då denna smakfulla salladssenap går att skörda året runt. Odla utomhus under sommaren och på fönsterkarmen när kylan kommer för elegant färg och smak i alla dina sallader.

2024-04-21

Barnslig odlarglädje

Rädisan är en finurlig liten grönsak. Fröerna hinner knappt täckas av jord förrän groddar väcks till liv därinuti. Den otålige kan känna sig lycklig då små skott far upp i ljuset inom bara några dagar och redan den första blasten är mättad av peppriga smaker. Små runda rötter växer snabbt till sig precis under mark så att ovansidan snart blottas likt en måne vid jordytan. När fröerna kommer från rädisa ’Easter Egg’ färgas grönsakslandet av små månar i rött, gult, vitt, rosa och purpur. Dra upp ett helt knippe och känn den barnsliga odlarglädjen som väcks av fantasifulla rötter i olika kulörer. Charmiga ’Easter Egg’ väcker lusten hos unga trädgårdsmästare – odla dem med barnen i köksland, lådor och krukor och plocka färgglada rädisor sommaren lång.

2024-03-31

Skimrande skyar

Kanske är detta början på en underbar ny vänskap bland luktärter. På långa stjälkar slår 'Spencer Nimbus' ut i blommor som för tankarna till regntunga skyar. Elegant silvervita kronblad färgas blåvioletta utmed kanterna, en kulör som djupnar i takt med blommans mognad. Nimbus är latinets ord för moln som förebådar ett väderomslag mot regn. En mulen sommardag får 'Spencer Nimbus' färgskala en dramatisk karaktär men när solens strålar bryter igenom molntäcket förvandlas blommorna till skimrande skyar i sobra kulörer. Förodla dina luktärter under våren för tidigare blomning av sommarens mest väldoftande och rikblommande ettåringar.

2024-03-17

Persikodrömmar

Zinnia för tankarna till lidelsefull blomning där alla kulörer är vackra tillsammans. Livfullt rosa, röda, orange och gula blommor står sida vid sida i skön harmoni från tidig sommar tills hösten går mot sitt slut. Nu träder en ny zinnia in på scenen med blommor i milda toner av persikorosa. Under sommarens blå himmel lyser blommorna klart medan höstsolen ger kronbladen en mjukt glödande färg. Zinnia 'Zinderella Peach' slår ut i charmerande dubbla blommor med en rufsig kalufs i mittkronan. Som lekfull kontrast dyker enkla blommor då och då upp i denna fluffiga persikodröm. Odla 'Zinderella Peach' i rabatter och krukor och plocka gärna till buketter – nya blommor slår ut hela sommaren.

2024-03-10

4.6/5 (12271)
2024-07-13
Meget god spireprosent.
- Bodil W
2024-07-12
Fint at du ikke får flere rynker enn du allerede har 😎. Alt gikk perfekt - super bra 👍
- Erik B
2024-07-12
Fin innpakning med informativ informasjon. God spiring og stort utvalg av spennende frø.
- Marianne B
2024-07-12
Stort utvalg og rask levering.
- Ann-louise C
2024-07-11
Stort utvalg, god kvalitet og raske leveranser.
- Eva S
2024-07-11
Utrolige priser! Det er ofte rabatt og gratis frakt. Forsendelsen sendes vanligvis dagen etter bestilling og mottas ca. 10 dager etter (fra Sverige til Danmark)
- Luna I
2024-07-11
Rask levering så lett ankom allerede etter 4 dager salaten
- Ilpo K
2024-07-11
Solid butikk. Godt utvalg og hjelpsomme på kundeservice. De ordner kjapt opp om det skulle være noe. Anbefales!
- Siv R
2024-07-11
God og rask levering
- Håkan L
2024-07-11
Godt utvalg, rask levering, gode priser! God kvalitet på alle frøene jeg kjøpte. Annonseringen i e-posten er til og med noe å se frem til. Men det beste er frøkatalogen.
- Anna M
2024-07-11
Kjapp levering; god kvalitet.
- Danuta R
2024-07-11
Super rask levering
- Lena J
2024-07-11
Gode frø God service
- Jenny L
2024-07-11
Enkel å handle, kommer raskt hjem
- Ove J
2024-07-11
Flott service og produkter
- Tomas L
2024-07-11
Fine frø, men veldig få i posen.
- Peter O
2024-07-11
stor verdi
- Donald E
2024-07-11
Kjøpt fra Impecta i mange år. Godt utvalg og rask levering til rimelige priser.
- Hayri E
2024-07-11
Hei, raske leveringer og god warop
- Tommy L
2024-07-11
Flott produkt og superrask levering!
- Birgit S
Are you in the right place?
Continue to impecta.no