Sann hagelykke

Noen av blomstene ber oss pent om å stanse opp en liten stund og ta oss tiden til å oppdage hvor vakre de er. De ønsker å gjøre seg fortjent til plassen sin og gi deg noe tilbake som en takk for at de får være en del av hagen din. En av disse sjarmerende blomstene har fått navnet vanlig honningurt. På rette stilker samler det seg små, klokkeformede, lavendellilla blomster med ustyrlig utstikkende pollenbærere. Stilkene er kledd med fine hår som glimter i morgensolen når duggdråpene blir hengende igjen. Bladene dekker bakken og sender ugresset på flukt, mens røttene forgrener seg dypt og gjør jorden mer luftig. Nektaren i blomstene lokker til seg opprømte bier og sommerfugler, og til deg skjenker den vanlige honningurten sann hagelykke.

Phacelia tanacetifolia

Vanlig honningurt

Blomstrer rikt med lavendelblå blomster i knipper. Dekorativ i sommerbedet og er en av de beste plantene for bier og sommerfugler. Brukes også som grønngjødslingsvekst.

Til frøbutikken

Sann hagelykke

Impecta Fröhandel

Jordnära
På Impecta Fröhandel delar vi gärna med oss av vår kunskap. Här samlar vi jordnära artiklar om odling och frösådd samt utvalda sorter som vi lyfter fram lite extra under rubriken Veckans frösort. Välkommen till Jordnära – tankar och tips för odlarvänner.

Ukens frøvariant

Søte aprilfregner

Den bleke vårsolen lokker frem de hjerteformede bladene i tuer på den ellers bare marken. De mørkegrønne bladene kommer med et løfte om at hagen er klar for å våkne til en ny sesong. Blomsterknoppene vokser seg bare så vidt over bladverket før de åpner seg i en unik liten søsterfiol med et mønster som ingen annen. De hvite kronbladene dekoreres med blåfiolette fregner og en aldeles herlig blomst. Som hos mange fioler er både bladene og blomstene spiselige, men hvem vil vel plukke disse søte aprilfregnene? Blomstene nytes best med øynene i hagen mens den våkner sakte, kanskje under en av årets aller første kaffepauser i hagen.

Les mer
Barnlig dyrkeglede

Reddiken er en finurlig liten grønnsak. Man rekker nesten ikke dekke frøene med jord før spirene våkner til live. Hvis man er av den utålmodige typen, kan man glede seg over at de små spirene skyter opp i lyset etter bare noen dager. I tillegg er selv de aller første bladene fulle av smak. De små, runde røttene vokser raskt rett under bakken, og snart vises toppene i jordskorpen som små måner. Når man planter frøene til reddiken 'Easter Egg', farges kjøkkenhagen av de små månene i rødt, gult, hvitt, rosa og purpur. Dra opp et helt knippe og kjenn den barnlige dyrkegleden som vekkes av de fantasifulle røttene i forskjellige farger. Den sjarmerende 'Easter Egg' kan også inspirere unge hagemestre – dyrk dem sammen med barna i kjøkkenhagen, kasser og potter, så kan dere plukke fargeglade reddiker hele sommeren.

Les mer
Skimrende skyer

Dette kan bli begynnelsen på et nytt og vakkert vennskap med blomsterertene. På lange stilker slår 'Spencer Nimbus' ut i en blomstring som vekker minner om regntunge skyer. De elegant sølvhvite kronbladene farges i blåfiolett langs kantene, og fargen blir dypere etter hvert som blomstene blir eldre. Nimbus er det latinske ordet for skyer som forbereder seg på et væromslag mot regn. På overskyede sommerdager får fargeskalaen til 'Spencer Nimbus' en dramatisk karakter, men når solstrålene bryter seg gjennom skydekket, forvandles blomstene til skimrende skyer i duse farger. Forkultiver blomsterertene om våren for å oppleve tidligere blomstring av de mest velduftende og riktblomstrende ettårige plantene i sommer.

Les mer
Ferskendrømmer

Tanken om sinnia tar deg med til en lidenskapelig blomstring der alle fargene er vakre sammen. Livlig rosa, røde, oransje og gule blomster står side om side i skjønn harmoni fra tidlig sommer og frem til høsten går mot slutten. Nå rettes spotlyset mot en ny sinnia som blomstrer i milde toner av ferskenrosa. Under den blå sommerhimmelen kommer de flotte blomsterfargene frem, mens høstsolen gir kronbladene en myk glød. Sinniaen 'Zinderella Peach' slår ut i sjarmerende doble blomster med rufsete manker i midtkronene. Som en leken kontrast dukker det opp enkle blomster nå og da i den luftige ferskendrømmen. Dyrk 'Zinderella Peach' i blomsterbed og potter, og plukk den gjerne til buketter – nye blomster slår ut gjennom hele sommeren.

Les mer
4.6/5 (3639)
2024-04-17
Alltid like fornøyd med mine kjøp. Enkelt å bestille, rask levering og veldig stort utvalg!
- Chrissie N
2024-04-17
For tidlig på året å vite
- Karin N
2024-04-17
Gode frø og hyggelig selskap. Tommel opp!
- Daniel S
2024-04-17
Rask levering og gode frø.
- Kund
2024-04-17
Topp service, rask levering!
- Ingrid W
2024-04-17
Gode frø og rask levering!
- Brita-stina E
2024-04-17
Rask og god levering
- Maria B
2024-04-17
God spiring. Kjøp kommer raskt. Kan i noen tilfeller være flere frø i posen.
- Barbro B
2024-04-17
Alltid gode varer til en god pris!
- Sylvia F
2024-04-17
Oversiktlig og lett å bestille.
- Barbro T
2024-04-17
Rask og god levering.
- Iréne B
2024-04-17
God og rask levering
- Anita S
2024-04-17
Gode varer og rask levering bare positive ting å si
- Lena S
2024-04-17
Rask service
- Gertrud H
2024-04-17
Jeg kjøpte frø til petunia, jeg kan skrive hvor fine de blir i sommer, nå er de 1 cm store.
- Marie C
2024-04-17
Utmerkede frø, morsomme varianter og god info på nettsiden. 🤩 Tusen takk
- Anne H
2024-04-17
Rask levering og god spiring av frø.
- Monika J
2024-04-17
God kvalitet, service og leveringstider. Har sikkert gjort 25-50 bestillinger i løpet av årene og aldri hatt et eneste problem.
- Beatrice V
2024-04-17
Det er attraktivt, enkelt og med kvalitet å handle fra Impecta!
- Eva T
2024-04-17
Veldig god kvalitet på frøene jeg kjøpte. Rask og pålitelig levering.
- Christina H
Are you in the right place?
Continue to impecta.no