Fri frakt på alle frø i hele juli, gjelder for den billigste fraktmetoden.

En lodden fryd for øyet

Den fylte solsikken 'Gummy Bear' er som en liten pute man kan hvile kinnet mot. En lodden fryd for øyet som kommer til å tiltrekke seg beundrere med en spektakulær sommerblomstring. De helt doble, sitrongule solsikkene sitter flere sammen over et tett bladverk, nesten som om de dytter hverandre forsiktig frem og tilbake i vinden. Det gir opplevelsen av gule bølger man kan hvile øynene på. Den generøse blomstringen gir deg muligheten til å plukke 'Gummy Bear' til sommerens blomstervaser, der solsikken står lenge i sin fulle prakt. I hagen forsetter blomstringen frem til september, og den gule fargen blir dypere i det varme sensommerlyset.

Helianthus annuus (Ligulosus-gr.)

Fylt solsikke 'Gummy Bear'

Heldoble, sitrongule opptil 20 cm store blomster med gulgrønn midte i fin kontrast til det frodige grønne bladverket. Forgrenet, jevn vekst hvor hver plante produserer flere blomster som varer svært lenge. Høyden varierer fra middels til høy. Utmerket til blomsterbed, potter og snitt.

Til frøbutikken

En lodden fryd for øyet

Impecta Fröhandel

Jordnära
På Impecta Fröhandel delar vi gärna med oss av vår kunskap. Här samlar vi jordnära artiklar om odling och frösådd samt utvalda sorter som vi lyfter fram lite extra under rubriken Veckans frösort. Välkommen till Jordnära – tankar och tips för odlarvänner.

Ukens frøvariant

En sommerdans

Allerede i knoppstadiet byr denne blomsten på et lite under som vekker nysgjerrigheten. Knoppene danner lysegrønne knuter som hviler i krager av dilliknende bladverk. Når hagen står i høysommerprakt, slår damaskussvartfrøet 'Miss Jekyll Rose' – også kjent som jomfruen i det grønne – ut de bedårende, halvdoble blomstene sine i nyanser av hvitt og rosa. Kronbladene kunne vært klippet ut av silkepapir. Over bladverket danser de åpne blomstene mens de nye knoppene ligger på vent blant bladene. Skjønnheten fortsetter resten av sommeren, men likevel er den langt fra over. Når høsten går mot slutten, danner de lysebrune frøkapslene små kunstverk blant de tørkede, finflikete bladene. 'Miss Jekyll Rose' danser i hagen gjennom en sommer, men i tørkede buketter lever blomsten videre lenge.

Les mer
Velsmakende melde

Navnet «melde» er ikke så heldig hvis man vil bli populær i hager og kjøkkenhager. Det er mange som forbinder ordet med ugress. Likevel bør man ikke stenge porten for melden, den finnes i mange forskjellige slag. Den lysegrønne hagemelden bør ønskes velkommen med åpne armer av alle som er glade i å dyrke. I varmere land kalles den «sommerspinat» fordi den har evnen til å holde seg frisk i varmen. Hagemelden reiser seg én meter over jorden og danner vitaminrike, velsmakende blader. Småskuddene kan plukkes og brukes rå i salaten, og de ferdigutviklede bladene kan tilberedes som spinat. Om høsten kan frøstillingene plukkes til vinteroppsatser i vaser og krus. Denne velsmakende melden sås direkte i vårvarm jord og deretter i omganger gjennom hele sommeren.

Les mer
Kulinarisk eleganse

Denne aldeles utsøkte bønnen byr på lange, smekre blå belger. Det unike utseendet er iøynefallende både i kjøkkenhagen og på tallerkenen. 'Brunhilde' tilfører eleganse til maten og gir en god kulinarisk opplevelse – både i salater, supper og som tilbehør. La den vakre bønnen slynge seg oppover espalier eller annen plantestøtte, så kan du glede deg over store mengder lekre bønner på høysommeren og høsten.

Les mer
Glamorøs kornblom

Den gammeldagse kornblommen vekker minner fra somrene i barndommen da solen alltid skinte fra en blå himmel som gikk ton-i-ton med blomstene i engen. Denne fine blomsten slår imidlertid ut i mange flere farger – og alle er like vakre. Kornblommen 'Red Boy' tilfører glamour i sommerromantikken med skimrende bringebærrosa og luftige blomster. Blomstene bærer med seg et vågalt budskap om å tørre å slippe seg løs og overraske betrakteren. I allsidigheten man finner i en klassisk blomstereng er 'Red Boy' en soleklar lagspiller, selv om blomsten også kan spre eleganse i sommerbedet. Til snitt er kornblommen et fint innslag i friske blandede buketter, eller den kan høstes i store mengder, tas med inn og tørkes til vinteren.

Les mer
4.6/5 (12570)
2024-07-22
Gode frø og rask levering.
- Maria T
2024-07-22
Jeg fikk frøene mine raskt.
- Hans-Olov E
2024-07-22
Raskt levering og god service 👍
- Oksana I
2024-07-22
Alltid bra, alt har fungert for meg! Super fornøyd!
- Marjut L
2024-07-22
Flott og rask levering
- Johannes C
2024-07-22
Bra frø rask levering, bra med klar.
- Eva A
2024-07-22
Alt bare bra
- Inge K
2024-07-22
Rask levering som også ble lovet Her skal vi handle fra nå av/Lena
- Kerstin L
2024-07-22
Jeg tror det er lett å finne det du trenger God pris og det er så raskt.
- Eva M
2024-07-22
Godt utvalg og rask levering!
- Maria H
2024-07-22
God kvalitet og forsendelsen kommer ganske raskt etter bestilling
- Nils G
2024-07-22
Spennende frø! God informasjon om hvordan du kan vokse. Kjapp levering!
- Kerstin S
2024-07-22
Hei Du er veldig snill og sender pakken så raskt. Takk
- Nawzad A
2024-07-22
Kjapp levering!
- Tatiana H
2024-07-22
Gode priser, rask levering!
- Lena W
2024-07-22
rask levering og god kvalitet på frøene
- Raid w
2024-07-22
Jeg er veldig fornøyd med kjøpene mine hos Impecta. Jeg føler at frøene er av god kvalitet og en større prosentandel av dem spirer sammenlignet med når jeg kjøpte frø fra andre butikker.
- Emelie R
2024-07-22
Rask god service! Høy kvalitet!
- Göran Q
2024-07-22
rask service
- Bengt S
2024-07-22
Gode priser, rask levering.
- Leopold K
Are you in the right place?
Continue to impecta.no