Fri frakt på alle frø i hele juli, gjelder for den billigste fraktmetoden.
Trädgårdens snittblommor och buketter

Hagens avskårne blomster og buketter

En hyggelig bonus med å dyrke blomstrende planter er at de i tillegg til å fargelegge blomsterbedene, også kan brukes til å fylle vaser og potter innendørs med noe grønt, farge og duft. Det finnes mange vakre avskårne blomster blant både stauder og sommerblomster som kan brukes til å lage både friske og tørkede blomsteroppsatser og buketter.
Hagens avskårne blomster og buketter En hyggelig bonus med å dyrke blomstrende planter er at de i tillegg til å fargelegge blomsterbedene, også kan brukes til å fylle vaser og potter innendørs med noe grønt, farge og duft. Det finnes mange vakre avskårne blomster blant både stauder og sommerblomster som kan brukes til å lage både friske og tørkede blomsteroppsatser og buketter.

Dyrk dine egne buketter

  • Velg minibuketter fra tidlig vår til sen høst.
  • Voks sommerblomster som blomstrer stort.
  • Velg vakre flerårige planter.
  • Fyll bukettene med vakre blader.
  • Bruk tørkede blomster og frøkapsler.

Små buketter for sesongen

Å ta med seg litt av naturen inn så mange måneder i året som mulig, er noe mange liker å gjøre. For sesongbuketter er det nok å fylle små vaser, et vakkert glass eller en liten flaske. Ta en tur i hagen, tomten eller i skogen og velg enkeltblomster eller kvister av det som blomstrer eller spirer akkurat nå. Det kan være perleblomslekta eller russeblåstjerne tidlig på våren, en tulipan og noen bjørkekvister, de første blomstene i akeleieslekta og en forglemmegei eller noen gressløk med sine vakre lilla kuler.

Buketter for sesongen er vakre fra tidlig på våren, frem til vinteren gjør sin entre i hagen. På slutten av høsten kan du plukke tørre stilker med vakre frø, pyntegress eller selvfølgelig en eller to fantastiske ringblomster, aster, zinnia, argentinajernurter eller pyntekurver, som alle blomstrer sent.


Sommerblomster kan brukes til så mangt

I løpet av den mest intense blomstringssesongen er det fint å kunne plukke en haug med blomster og plassere de i vaser og potter. Det er også svært dekorativt å ha buketter stående ute på terrassen, ved inngangen eller på et lite bord i hagen. La oss ta en titt på hva du kan dyrke for å bli din egen blomsterleverandør.

 Nydelig duftende bukett

Sommerblomster for buketter

Blant ettårige blomster finnes det et vell av lettdyrkede blomster til sommerens fargerike buketter. Mange varianter begynner å blomstre tidlig og blomstrer både lenge og rikelig. Så det bør være blomster nok til å både gi farger til hagen og samle de i buketter innendørs og plassere de i en vase. Hvis du renser plantene gradvis for visne blomster, vil det dannes nye knopper i et jevnt tempo.

Sommerblomster kan dyrkes separat i en stor gruppe eller i bed i samsvar med andre varianter av både ettårige og flerårige planter. De kan også dyrkes som dekorasjon i grønnsakshagen, i dyrkekasser og i potter.


Hvorfor blomstrer sommerblomstene ekstra intenst?

Ettårige blomstrende planter, også kalt sommerblomster eller ettårige planter, går gjennom hele deres livssyklus på en sesong. Frøene spirer, planten vokser, den blomstrer og setter nye frø, før den til slutt visnet helt og dør før vinteren. Siden sommerblomsten bare har en sesong på å kunne reprodusere seg, sørger den for at den blomstrer lenge, mye og med lyse farger, slik at pollinerende insekter ikke kan gå glipp av de.

88381 Zinnia elegans Queeny Lime Orange

Ferske sommerbuketter

Fargerike, robuste og lettdyrkelige blomster som passer bra i friske buketter er kornblomst, ringblomst, prydløvemunn, sommerasters, morgenfrue, klarkia, buskellik, solsikke, blomsterert, zinnia, pyntekurv, jomfruen i det grønne, ullsalvie og lodnesolhatt.

Tørkede buketter

Mange sommerblomster kan du gjerne tørke for å gi lengre holdbarhet. Du kan både bruke helt tørre buketter eller blande tørket og friskt. Plukk blomstene som skal tørkes på en tørr dag og rengjør bladene – det er blomsten eller frøkapselen, og stammen som er tørrest. Heng blomstene opp ned på et tørt sted og la dem tørke. Sorter med små blomster som kan tørkes direkte i en vase uten vann.

Egnede sommerblomster å tørke er romersk hestehale, prydgulrot, ullsalvie, flamingo feather og goliath.

Dekorative tørkede frøkapsler inkluderer valmuer, jomfruen i det grønne, og linfrø. Ettårige pyntegress og storhjertegress er vakre både i friske, tørkede eller blandede buketter.

The Pearl

Stauder til blomsterbuketten

Blant staudene finner du både blomster og blader som er fine å legge i en vase. Stauder har vanligvis ikke så overdådig blomstring som sommerblomster, så det kan være lurt å plukke litt mer forsiktig fra dem. Individuelle stauder kan inngå i en bukett med sommerblomster. Et annet alternativ er å bruke buketter med bare stauder sammen. Det kan være litt mer økonomisk og elegant med tanke på stil. Hvis du ikke vil plukke av blomster fra noen stauder i det hele tatt, fordi du vil beholde fargene i hagen, kan du plukke noen stilker med bare blader å ha som fyll i en bukett.

Vakre flerårige planter til buketten

Praktmarikåpe, alunrot, ramsløk, akeleie, klaseormedrue, ullsalvie og akeleiefrøstjerne har alle dekorative blader som fyller ut og gir bukettene en annen karakter. Flerårige pyntegress er elegante å blande inn i en haug av blomster.

Stauder i vase

Akkurat som sommerblomstene, finnes det stauder til både friske og tørkede oppsatser.

For en frisk flerårig bukett kan du plukke ryllik, nyseryllik, koreamynte, praktmarikåpe, prestekrage, argentinajernurt, perleevigblom, kinaaster, stjerneskjerm, spirblom, busknellik, solhatter, georgineslekta, strandtorn, kokardeblomster, brudeslør, kaukasusskabiosa, rosenkrage og rørblomst.

For tørking er det fint med perleevigblom, rylikk, stjerneskjerm, vetistel, pampasgress, gråkuletistel, brudeslør, lavendel og sølvrisp.


Slik holder de avskårne blomstene seg best

  • Plukk gjerne blomstene om morgenen når planten er kjølig etter nattens kulde og fuktighet.
  • Bruk en skarp kniv eller beskjæringssaks når du kutter den – en vanlig saks kan presse sammen stammen slik at vannforsyningen opp til blomsten blir dårlig.
  • Plasser blomstene i en ren vase med ferskvann og sørg for at ingen eller så få blader som mulig er under vann.
  • Bytt vann annenhver dag og kutt stilkene for å sørge for lengre holdbarhet.
Bukett

Dyrk dine egne buketter i stort og smått

Blomsteroppsatser til for eksempel hagen eller balkongen trenger ikke å være store eller overdådige for at vi skal sette pris på dem. Bare følelsen av å plukke noe selv og nyte det vi har dyrket er nok i massevis. Tilpass vasen til forholdene i hagen din. Hvis det bare er noen få blomster å plukke, kan en smal, høy vase med kun en enkelt blomst oppi være så vakkert som du får det.

Hvis du ikke har blomster som du føler passer for å lage en bukett kan du prøve noe litt annerledes – kanskje en fin potte full av blomstrende oregano. La fantasien blomstre i hagen og lag buketter som er vakre og personlige for akkurat deg og ditt hjem.

Impecta Fröhandel

Jordnära
På Impecta Fröhandel delar vi gärna med oss av vår kunskap. Här samlar vi jordnära artiklar om odling och frösådd samt utvalda sorter som vi lyfter fram lite extra under rubriken Veckans frösort. Välkommen till Jordnära – tankar och tips för odlarvänner.

Ukens frøvariant

En sommerdans

Allerede i knoppstadiet byr denne blomsten på et lite under som vekker nysgjerrigheten. Knoppene danner lysegrønne knuter som hviler i krager av dilliknende bladverk. Når hagen står i høysommerprakt, slår damaskussvartfrøet 'Miss Jekyll Rose' – også kjent som jomfruen i det grønne – ut de bedårende, halvdoble blomstene sine i nyanser av hvitt og rosa. Kronbladene kunne vært klippet ut av silkepapir. Over bladverket danser de åpne blomstene mens de nye knoppene ligger på vent blant bladene. Skjønnheten fortsetter resten av sommeren, men likevel er den langt fra over. Når høsten går mot slutten, danner de lysebrune frøkapslene små kunstverk blant de tørkede, finflikete bladene. 'Miss Jekyll Rose' danser i hagen gjennom en sommer, men i tørkede buketter lever blomsten videre lenge.

Les mer
Velsmakende melde

Navnet «melde» er ikke så heldig hvis man vil bli populær i hager og kjøkkenhager. Det er mange som forbinder ordet med ugress. Likevel bør man ikke stenge porten for melden, den finnes i mange forskjellige slag. Den lysegrønne hagemelden bør ønskes velkommen med åpne armer av alle som er glade i å dyrke. I varmere land kalles den «sommerspinat» fordi den har evnen til å holde seg frisk i varmen. Hagemelden reiser seg én meter over jorden og danner vitaminrike, velsmakende blader. Småskuddene kan plukkes og brukes rå i salaten, og de ferdigutviklede bladene kan tilberedes som spinat. Om høsten kan frøstillingene plukkes til vinteroppsatser i vaser og krus. Denne velsmakende melden sås direkte i vårvarm jord og deretter i omganger gjennom hele sommeren.

Les mer
Kulinarisk eleganse

Denne aldeles utsøkte bønnen byr på lange, smekre blå belger. Det unike utseendet er iøynefallende både i kjøkkenhagen og på tallerkenen. 'Brunhilde' tilfører eleganse til maten og gir en god kulinarisk opplevelse – både i salater, supper og som tilbehør. La den vakre bønnen slynge seg oppover espalier eller annen plantestøtte, så kan du glede deg over store mengder lekre bønner på høysommeren og høsten.

Les mer
Glamorøs kornblom

Den gammeldagse kornblommen vekker minner fra somrene i barndommen da solen alltid skinte fra en blå himmel som gikk ton-i-ton med blomstene i engen. Denne fine blomsten slår imidlertid ut i mange flere farger – og alle er like vakre. Kornblommen 'Red Boy' tilfører glamour i sommerromantikken med skimrende bringebærrosa og luftige blomster. Blomstene bærer med seg et vågalt budskap om å tørre å slippe seg løs og overraske betrakteren. I allsidigheten man finner i en klassisk blomstereng er 'Red Boy' en soleklar lagspiller, selv om blomsten også kan spre eleganse i sommerbedet. Til snitt er kornblommen et fint innslag i friske blandede buketter, eller den kan høstes i store mengder, tas med inn og tørkes til vinteren.

Les mer
4.6/5 (12271)
2024-07-13
Meget god spireprosent.
- Bodil W
2024-07-12
Fint at du ikke får flere rynker enn du allerede har 😎. Alt gikk perfekt - super bra 👍
- Erik B
2024-07-12
Fin innpakning med informativ informasjon. God spiring og stort utvalg av spennende frø.
- Marianne B
2024-07-12
Stort utvalg og rask levering.
- Ann-louise C
2024-07-11
Stort utvalg, god kvalitet og raske leveranser.
- Eva S
2024-07-11
Utrolige priser! Det er ofte rabatt og gratis frakt. Forsendelsen sendes vanligvis dagen etter bestilling og mottas ca. 10 dager etter (fra Sverige til Danmark)
- Luna I
2024-07-11
Rask levering så lett ankom allerede etter 4 dager salaten
- Ilpo K
2024-07-11
Solid butikk. Godt utvalg og hjelpsomme på kundeservice. De ordner kjapt opp om det skulle være noe. Anbefales!
- Siv R
2024-07-11
God og rask levering
- Håkan L
2024-07-11
Godt utvalg, rask levering, gode priser! God kvalitet på alle frøene jeg kjøpte. Annonseringen i e-posten er til og med noe å se frem til. Men det beste er frøkatalogen.
- Anna M
2024-07-11
Kjapp levering; god kvalitet.
- Danuta R
2024-07-11
Super rask levering
- Lena J
2024-07-11
Gode frø God service
- Jenny L
2024-07-11
Enkel å handle, kommer raskt hjem
- Ove J
2024-07-11
Flott service og produkter
- Tomas L
2024-07-11
Fine frø, men veldig få i posen.
- Peter O
2024-07-11
stor verdi
- Donald E
2024-07-11
Kjøpt fra Impecta i mange år. Godt utvalg og rask levering til rimelige priser.
- Hayri E
2024-07-11
Hei, raske leveringer og god warop
- Tommy L
2024-07-11
Flott produkt og superrask levering!
- Birgit S
Are you in the right place?
Continue to impecta.no